Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابوالفضل توکلی می‌گوید: تولید مستند از اهالی صدا ادامه دارد و این روزها کار جدیدی درباره یکی از پیشکسوتان این عرصه در دست تولید دارد، اما می‌خواهد مستندهای دیگری هم از پیشکسوتان فوتبال و سینما بسازد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، ابوالفضل توکلی، کارگردان و مستندساز که فیلم‌های زیادی را درباره پیشکسوتان صدا و دوبله ساخته است، این روزها با ساخت 2 فیلم مستند درباره 2 چهره مشهور، توجهات زیادی را به خود جلب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مستند پرتره او از رضا رویگری بازیگر نام‌آشنای کشور که «تماشاگر بهار» نام دارد و هفته گذشته با حضور خود رضا رویگری رونمایی شد و دیگری فیلم مستند «آبی روشن» درباره حسن روشن پیشکسوت باشگاه استقلال که 2 هفته پیش با حضور جمعی از فوتبالیست‌های پیشکسوت آبی و قرمز رونمایی شد.

او در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره ساخت فیلم مستند از رضا رویگری، حسن روشن و یک هنرمند مجسمه‌ساز صحبت کرده است.

تسنیم: شما مستندهای زیادی را در طول سال‌های گذشته از پیشکسوتان عرصه صدا و دوبله ساختید و در حوزه مستند پرتره به خوبی شناخته می‌شوید، اما به نظر می‌رسد که این روند در ماه‌های اخیر متوقف شده است؛ دلیل چیست؟‌ آیا فرد جدیدی نبود یا شما دوست داشتید در فضای دیگری کار خود را ادامه دهید؟!

این سوژه را کنار نگذاشته‌ایم، بلکه به دلیل کرونا روند کار کمی کُند شده است. دلیل این موضوع این است که هنرمندان عرصه صدا باید به صورت تک‌تک وارد استدیوهای دوبله شوند و این نگرانی وجود داشت که اگر عوامل تولید فیلم همراه آنان وارد این اتاق‌های تنگ و تاریک شوند، خطرات کرونایی آنان را تهدید کند.

با این حال، ادامه ساخت آن مجموعه را پیگیری می‌کنیم و این روزها مشغول ساخت مستندی درباره آقای علیرضا جاویدنیا از گویندگان باسابقه رادیو و بازیگر سینما و تلویزیون هستیم. البته برای ایشان کسالتی پیش آمده و به همین دلیل چند روزی تصویربرداری متوقف بود که امیدوارم پس از بهبودی ایشان کار را ادامه بدهیم.

- چه شد که سراغ ساخت مستندی از رضا رویگری رفتید؟ 

در روزهایی که نمی‌توانستیم از هنرمندان صدا و دوبله کار بسازیم، سراغ هنرمندان عرصه تصویر رفتیم و مستندهای پرتره‌ای از آقایان رضا فیاضی، جواد انصافی و بیوک میرزایی ساخته شد. چهارمین مستند در این حوزه، پرتره‌ آقای رضا رویگری است هفته گذشته با حضور خود ایشان رونمایی شد. 

- احتمالاً گروه‌های زیادی برای ساخت مستند از این بازیگر شناخته شده رفته بودند، اما تاکنون فیلمی درباره اش ساخته نشده است. چگونه شد که رویگری اجازه داد وارد زندگی شخصی‌اش شوید؟ 

بله درست است؛ گروه‌های زیادی برای ساخت مستند پرتره از آقای رویگری اقدام کرده اما با مخالفت ایشان روبه‌رو شده بودند. ما هم این سختی را داشتیم و اما خوشبختانه همراه تهیه‌کننده فیلم، آقای ابوالفضل محمدباقر توانستیم اعتماد ایشان را جلب کنیم. وقتی که این اطمینان برایش حاصل شد حاضر شد تا در برابر دوربین ما قرار بگیرد. به ایشان گفتیم: «قرار نیست درباره چیزهایی که نمی‌دانیم و یا پنهانی است، فیلم بسازیم و هر آن چیزی که شما بخواهید در فیلم قرار داده می‌شود.»

در حقیقت سعی کردیم سوار بر موج‌های فضای مجازی که بعضاً درباره او به وجود می‌آید نشویم و به حواشی نپردازیم. بلکه سعی کردیم به هنرمندی ایشان به عنوان فردی پیشکسوت در این زمینه بپردازیم تا شأن او به صورت کامل رعایت شود. در این مستند به عمده کارهایی که آقای رویگری در آن‌ها نقش آفرینی کرده است، پرداختیم. از مجموعه «محله برو بیا» که برای کودکان بود تا تئله تئاترهایی که با اسماعیل خلج کار کرده، فیلم‌هایی که ایشان بازی کرده و توسط بزرگان دیگری دوبله شده و البته سریال «مختارنامه».

- روایت فیلم از آقای رویگری را چگونه پیش بردید؟ وقتی فیلم به نمایش درآمد دیدیم که بیشتر بر خود او و همسرش متمرکز بودید. 

 در این مستند فقط با خود آقای رویگری و خانواده‌اش صحبت می‌کنیم و سراغ افراد بیرونی نرفته‌ایم. علاوه براین، از آنجا که به خاطر شرایط جسمانی نمی‌توانستیم او را به خارج از منزل ببریم، امکان تصویربرداری در لوکیشن‌های مختلف وجود نداشت و به همین دلیل تنوع تصویری نداشتیم. با این حال، برای جبران این خلأ سراغ تنوع در تصاویر آرشیوی رفتیم. محوریت صحبت‌های ما با رضا رویگری 3 موضوع بود؛ موسیقی؛ نقاشی و سینما و مرکز آرشیو صدا و سیما در این مسیر ما را کمک زیادی کرد.

- مستند دیگری که پیش از «تماشاگر بهار» ساختید، پرتره‌ای از آقای حسن روشن بازیکن اسبق باشگاه استقلال بود. چگونه شد که این مستند را ساختید؟ 

به شبکه مستند پیشنهاد دادم تا از پیشکسوتان عرصه‌های مختلف به ویژه ورزش کشورمان مستند بسازیم. آقای حسن روشن سوژه جذابی برای ساخت اولین مستند درباره پیشکسوتان ورزشی بود. من از سنین نوجوانی فوتبال ایشان را در باشگاه‌های مختلف دنبال می‌کردم و دوست داشتم درباره او فیلم بسازم.

- ساخت مستند از پیشکسوتان فوتبال را ادامه می‌دهید؟ دوست دارید سوژه بعدی‌تان چه کسی باشد؟

امیدوارم ساخت این مستندها از پیشکسوتان ورزشی ادامه داشته باشد. خودم شخصاً دوست دارم که فیلم بعدی را درباره آقای علی پروین پیشکسوت محبوب باشگاه پرسپولیس بسازم.

- درباره مستند «جان فلزی» بفرمایید که اخیراً از شبکه مستند پخش شد. 

این فیلم مستند روایتی از زندگی و فعالیت هنری خانم مهدیه دهقانی هنرمند مجسمه‌ساز کرمانی است که موفقیت‌ها و جوایز بین‌المللی زیادی را کسب و شهرت جهانی پیدا کرده است. در این مستند مروری بر فعالیت و موفقیت‌های این بانوی هنرمند داریم.

- عجیب است که علیرغم این موفقیت‌های بین‌المللی نام این هنرمند کمتر در رسانه‌ها بیان شده است. 

این بانوی هنرمند خیلی اهل دوربین  ورسانه نیست و به همین دلیل کمتر کسی از فعالیت او خبر دارد. با این حال، خانم دهقانی در بیش از 30 جشنواره رشته تجسمی خارجی شرکت داشته و در بسیاری از آنها موفق به دریافت جایزه شده است. شاید بتوان گفت که او کسی است که در خارج از ایران شناخته‌شده‌تر از داخل کشور است. در نهایت فروردین امسال پذیرفت که مستندی از او بسازیم و مستند «جان فلزی» درباره ایشان ساخته شد.

مستند «میراب» رونمایی شد/ اسلام‌زاده: سیستان شرایط بغرنجی دارد و حکومت فعلی افغانستان باید به حقابه پایبند باشدتصاویری مستند از حسینیه‌های قدیمی تهران در تلویزیون

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: تلویزیون پرسپولیس حسن روشن مستند تلویزیون پرسپولیس حسن روشن مستند آقای رویگری ساخت مستند رضا رویگری رونمایی شد فیلم مستند حسن روشن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۳۲۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۲ هزار واحد مسکونی در کل کشور در سال گذشته

ابوالفضل طهماسبی رئیس بسیج سازندگی مستضعفین درنشست خبری نخستین گردهمایی گروه های مردمی و جهادی در بازآفرینی شهری، مسکن و راه روستایی با مشارکت بسیج مستضعفین گفت: بیش از ۱۲ هزار واحد مسکونی در کل کشور با مشارکت مردمی و گروه های بسیجی ساخته شده است‌.

وی افزود: ۱۲۳۸ روستا را از طریق گروه های جهادی در آبرسانی کرده ایم  و امسال در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی( ع ) اقدامات خوبی را در حوزه نوسازی و بازسازی واحدهای مسکونی انجام دادیم.

او بیان کرد:  از طریق گروه های جهادی  ۱۷۰۰ کیلومتر راه روستایی را احداث کرده ایم که این اقدام از محل سهمیه‌ قیری که اختصاص یافته است ساخته می شود و ما سعی داریم با استفاده  از ظرفیت گروه های جهادی با تمام قوا در بخش های مختلف حضور  داشته باشیم.

طهماسبی افزود: در حوزه آبخیزداری ۸۳۴ پروژه آبخیزداری داشته ایم. همچنین در حوزه بازآفرینی شهری طرح کرامت را  اجرا کرده ایم. در سال ۱۴۰۲،  ۲۰ هزار و ۲۶۲ پروژه با مشارکت ۱۰ گروه جهادی اجرا کردیم و در این حوزه هم با همکاری وزارت راه و شهرسازی تلاش کرده ایم  که این اقدام را اجرا کنیم. ۶۰ هزار  گروه جهادی در کشور  داریم که  ۵۱ هزار گروه جهادی از این تعدا  شناسنامه دار هستند . در ۱۶ و ۱۷ اردیبهشت ماه  تفاهم نامه  هایی با بنیاد مسکن،  سازمان راهداری و بازآفرینی شهری را منعقد خواهیم کرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد
  • ضرورت ایجاد ایستگاه آتش نشانی برای امامزاده ابراهیم(ع) شفت
  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق
  • عرضه «پرونده مختارنامه» در نمایشگاه کتاب تهران
  • زنانی که در کن رئیس شدند
  • مستندی جدید درباره ظهور و سقوط WCW ساخته خواهد شد؛ چه کسی WCW را کشت؟
  • آغاز ساخت شهرک مسکونی کارکنان دادگستری هرمزگان
  • جوابیه وزارت فرهنگ و ارشاد به عصر ایران: مُهر وزارت چهار روزه ساخته شد
  • خودروهای هر کشور به چه چیزی معروف هستند؟ (+عکس)
  • ساخت ۱۲ هزار واحد مسکونی در کل کشور در سال گذشته